Info Pembinaan Aplikasi Doa & Amalan 10 Muharram

Aplikasi Doa & Amalan 10 Muharram adalah aplikasi yang dibangunkan oleh E Skills Productions untuk peranti Android. Aplikasi ini menyediakan bacaan doa, zikir dan amalan yang boleh dilakukan ketika tibanya 10 Muharram Hijrah yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

Ciri-Ciri Aplikasi

  • Bacaan Zikir 10 Muharram
  • Bacaan Doa 10 Muharram
  • Fadhilat 10 Muharram
  • Terjemahan dan Transliterasi

Bacaan Zikir 10 Muharram

Aplikasi ini menyediakan bacaan lengkap Zikir 10 Muharram, yang mengandungi dzikir yang disusun untuk dibaca pada waktu-waktu tertentu. 

Bacaan Doa 10 Muharram

Selain Adaripada zikir, aplikasi ini juga menyediakan bacaan Doa 10 Muharram.  Terdapat lebih 5 jenis doa 10 Muharram yang dihimpunkan di dalam aplikasi ini yang boleh dijadikan amalan ketika hadirnya 10 Muharram nanti.

Fadhilat 10 Muharram

Aplikasi ini turut memberikan informasi mengenai fadhilat dan manfaat yang banyak disediakan ketika tibanya 10 Muharram atau lebih dikenali sebagai Hari Asyura. Pengguna dapat mempelajari keutamaan dan keberkahan yang terkandung dalam setiap amalan pada 10 Muharram, yang dapat memberi motivasi kepada pengguna untuk memperbanyakkan amalan ketika itu.

Terjemahan dan Transliterasi

Aplikasi ini dilengkapi dengan Terjemahan dan Transliterasi untuk memudahkan pengguna yang masih tidak menguasi bahasa arab atau al quran untuk membaca doa dan zikir yang disediakan dengan mudah.

Aplikasi Doa & Amalan 10 Muharram yang dibangunkan oleh E Skills Productions bertujuan untuk memudahkan pengguna dalam membaca dan menghayati doa-doa serta dzikir dketika tibanya 10 Muharram atau juga dikenali sebagai Hari Asyura. Dengan adanya teks bacaan Doa, zikir, informasi tentang fadhilat membaca, dan sebagainya yang disediakan, pengguna dapat memperbanyak dan memperkayakan Hari Asyura ini dengan amalan yang bermanfaat dan diredhai Allah.

SkillsPembinaan Apps / iOS / Android